Toast Literair met de Peltse auteur Pinar Akbas als gast!

Toast Literair met de Peltse auteur Pinar Akbas als gast!

"Niran en ik" of het onthutsend verhaal van een jonge Turkse vrouw in Vlaanderen.

op 22 januari 2023 om 09:00

Na ruim 3 jaar kon Davidsfonds Alken weer aanknopen bij haar "Toast Literair" afdelingstraditie om na een lekker ontbijt te genieten van een lezing door een auteur of deskundige op het vlak van taal en/of literatuur.

Omstreeks 9 uur schoven een 50-tal leden en niet-leden aan aan het ontbijtbuffet van Davidsfonds Alken en genoten zij van al het lekkers dat ons werd bereid door Petra en Geert. Omstreeks 11 uur startte de lezing van Pinar Akbas. Zij vertelde ons ronduit over haar (eerste) boek Niran en ik. Zij las ook diverse passages voor uit deze "autobiografictie" met het levensverhaal van haar moeder (Niran), die uit een klein dorpje in Anatolië naar België is gekomen, en van haarzelf (ik/Ada, geboren te Pelt in 1980). Zij vertelde ons over het Turks patriarchaat in Vlaanderen en hoe de positie van de Turkse vrouw is geëvolueerd/ gestagneerd in Vlaanderen na 60 jaar migratiegeschiedenis. Ze ging dieper in op de vele vragen die vanuit een zeer geïnteresseerd publiek kwamen. Al bij al een onthutsend verhaal!

20230122_085751

IMG-20230122-WA0008

IMG-20230122-WA0007

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit