Genieten van een glaasje Limburgse klassewijn!

Genieten van een glaasje Limburgse klassewijn!

Bezoek aan het wijnkasteel van Genoels-Elderen te Riemst.

op 24 september 2022 om 16:00

Op zaterdagnamiddag  24 september bezochten leden en sympathisanten van Davidsfonds Alken het bekende wijnkasteel van Genoels-Elderen.

Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in België. Onder de deskundige leiding van gids en wereldwijnmeester Marleen Oris mochten wij op zaterdagnamiddag 24 september een bezoek brengen aan dit wijngoed. Tijdens onze wandeling doorheen de wijngaarden, het pershuis, de stokerij en de 13e eeuwse kelders kregen we 4 (lekkere) proevertjes aangeboden. Marleen slaagde erin om ons in een tijdsbestek van 2 uur heel wat bij te brengen over de finesses van de wijnbouw. We waren aangenaam verrast door het ruime aanbod aan (witte, rode en mousserende) wijnen op basis van resp. Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Noir en Auxerois druiven. We sloten af met een gezellig samenzijn in de wijnbar van het kasteel.

DF Alken aan wijnkasteel

In de wijngaard

Nog even geduld

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit