20ste Editie van de "Nachten van de Geschiedenis" onder de Alkense kerktoren!

20ste Editie van de "Nachten van de Geschiedenis" onder de Alkense kerktoren!

Bezoek aan de gerestaureerde Sint-Aldegondis parochiekerk te Alken.

op 12 november 2022 om 14:30

Op zaterdagnamiddag 12 november brachten leden en sympathisanten van Davidsfonds Alken een bezoek aan de prachtig gerestaureerde Sint-Aldegondis parochiekerk.

De beschermde Sint-Aldegondis parochiekerk te Alken-Centrum onderging een grondige restauratie gedurende het laatste decennium. Het resultaat mag absoluut gezien worden en daarvan vergewisten zich een mooie groep leden en sympathisanten van Davidsfonds Alken. Onder de deskundige leiding van gids Monique Geerdens wandelden we door de kerk, leerden we meer over haar bewogen geschiedenis en kregen we oog voor elk detail van de restauratie. Bijzondere aandacht ging naar de prachtig gerestaureerde 12 hoofden in het gewelf van de kerk, die waarschijnlijk "weldoeners" van de kerk uit de 17e eeuw voorstellen.

Aanvullend vertelde organist Ludo Verjans ons ronduit over het orgel gebouwd door de Truiense orgelbouwer Arnold Clerinx in 1859 en gaf hij als spelend toelichting bij haar werking. We sloten deze leerrijke en aangename namiddag af met een fijne babbel bij een lekkere kom verse tomatensoep met balletjes (bereid door ons bestuurslid Geert!) in het portaal van de kerk.

Sint-Aldegondiskerk Toren

Sint-Aldegondiskerk binnen

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit